Google

Custom Search

vineri, 29 aprilie 2011

Ziarist american: Grupul Bilderberg doreste invadarea terestra a Libiei si cresterea pretului benzinei

Grupul Bilderberg doreste ca Statele Unite sa lanseze o ofensiva terestra in Libia, sustine ziaristul James P. Tucker Jr., de la American Free Press, care monitorizeaza de multi ani organizatia secreta. Jurnalistul afirma, de asemenea, ca cei din Bilderberg vor sa mareasca la 7 dolari pretul unui galon de benzina in Statele Unite. Tucker anunta in martie ca intalnirea din acest an a grupului va avea loc intre 9 si 12 iunie in statiunea St. Moritz, aflata in sud-estul Elvetiei, nu departe de Davos.

Tucker a afirmat ca Henry Kissinger, fost secretar de stat in Administratia de la Washington, a spus recent ca razboiul din Libia trebuie extins si in anul urmator, pentru a destabiliza Orientul Mijlociu si a forta Statele Unite sa atace Iranul. Fostul sef al diplomatiei americane ar fi facut aceste afirmatii in timpul intalnirii Comisiei Trilaterale, institutia-sora a Grupului Bilderberg, desfasurata recent la Elliot School of International Affairs din cadrul George Washington University. Kissinger a reluat aceleasi declaratii in timpul unei reuniunii a Aspen Institute si apoi in cadrul conferintei Bretton Woods II, tinuta in New Hampshire.

In toate cele trei discursuri, Kissinger ar fi afirmat ca Statele Unite trebuie sa lanseze ofensiva terestra in Libia, sustinand ca "America trebuie sa sustina mereu democratia si drepurile omului din punct de vedere politic, economic si diplomatic, la fel cum am sprijinit libertatea pentru natiunile captive in timpul Razboioului Rece". Fostul secretar de stat a recunoscut ca, desi America nu ar avea "interese vitale in joc" in Libia, "o interventie militara limitata doar la motive umanitare poate fi justificata". Kissinger a numit aceasta pozitie "realism pragmatic".

Potrivit lui Tucker, fostul diplomat american a afirmat ca actiunile fortelor lui Muammar Gaddafi, "ar putea tenta regimul iranian sa accelereze dezvoltarea armei nucleare. Statele agresive trebuie sa ramana convinse de determinarea noastra de a impiedica proliferarea nucleara".

"Asadar, in opinia lui Kissinger, invadarea Libiei previne Iranul sa dezvolte arme atomice care ar ameninta Israelul", afirma Tucker.

Pe de alta parte, intr-un interviu cu Alex Jones pentru Infowars.com, Tucker a afirmat ca "pana la sfarsitul lui 2012, Bilderbergii si elita mondiala vor ca noi sa platim 7 dolari pentru un galon* de benzina... Ceea ce ei vor sa faca este sa aduca standardul de viata al americanilor la nivelul celui din Lumea a Treia. Ei vor ca intreaga lume sa aiba acelasi standard de viata".

Infowars.com afirma ca in 2007, Jose Manuel Barroso, presedinte al Comiei Europene si membru al grupului Bilderberg, a facut apel la o "revolutie postindustriala", sub pretextul eliminarii gazelor cu efect de sera. Site-ul cunoscut pentru teoriile conspirationiste pe care le promoveaza sustine ca summitul din 2009 din Copenhaga, dedicat climei, "a fost un efort de a impune un standard de viata mai scazut locuitorilor din Statele Unite si celei mai mari parti din Occident".

Infowars.com precizeaza ca, in 2005, Tucker si Daniel Estulin, un alt ziarist specializat in Grupul Bilderberg, au citat surse participante la discutiile organizatiei care afirmau ca pretul petrolului se va dubla in decurs de un an. In 2006, la intalnirea Bilderberg din Ottawa (Canada), elita a decis sa creasca pretul petrolului la 105 dolari/baril pana la sfarsitul anului 2008.

Un grup controversat

Bilderberg Group este o organizatie ce include lideri politici, oameni de afaceri, academicieni si ziaristi, care se intruneste anual incepand din 1954. Organizatia sustine o agenda globalista si afirma ca notiunea de suveranitate nationala este depasita.

Printre participantii la reuniunile trecute ale grupului s-au numarat Hillary Clinton, Bill Clinton, Donald Rumsfeld, Henry Kissinger, regele Juan Carlos al Spaniei, Regina Beatrix a Olandei si Tony Blair, reprezentanti ai Consiliilor de Administratie de la IBM, Xerox, Royal Dutch Shell, Nokia si Daimler.

Intalnirea din 2008 s-a desfasurat la Westfields Marriott in Chantilly (Virginia), reuniunea din 2009 a avut loc la hotelul Nafsika Astir Palace din Vouliagmeni (Grecia), in timp ce, anul trecut, bilderbergii s-au reunit in mica statiune exclusivista spaniola Sitges, in apropiere de Barcelona. La fiecare patru ani, reuniunile se desfasoara in SUA sau Canada.

Din cauza caracterului secret al intalnirilor si al refuzului de a prezenta comunicate de presa, grupul a fost acuzat frecvent de comploturi la nivel mondial. Participantii nu au voie sa vorbeasca despre cele discuate in timpul reuniunilor, grupul nu are pagina de internet si nicio intalnire nu este inregistrata.

Grupul Bilderberg poarta numele unui hotel din Olanda unde membrii fondatori - printul Bernhard al Olandei, Joseph Retinger, David Rockefeller si Denis Healey - s-au intalnit prima data in 1954. Participantii la intalnirile grupului sunt protejati de serviciile secrete ale principalelor state reprezentate, in frunte cu CIA.

Intr-un interviu acordat HotNews.ro in 2010, Andrew Marshall, cercetator in cadrul Centre for Research on Globalization, a declarat ca "Grupul Bilderberg actioneaza ca o organizatie internationala de tip think-tank, foarte secreta de felul ei si care nu ofera acces public la documentele sau la discutiile sale. Nu este un club social, deoarece membrii sai discuta chestiuni majore legate de politica, economie si societate. Pana la un anumit punct, este ceea ce pretind bilderbergii - "un mediu informal unde oamenii sunt liberi sa se intalneasca si sa discute deschis diferite probleme". Totusi, deoarece oficiali publici participa la aceste intalniri si chestiuni de interes public sunt luate in discutie, ele ar trebui sa fie la fel de deschise si de transparente precum Forumul Economic Mondial".

* un galon=3,78541178 litri. Potrivit http://gasbuddy.com/, pretul unui galon de benzina in SUA variaza de la 3,56 dolari (Wyoming) la 4.56 dolari (Hawaii).

duminică, 24 aprilie 2011

Proiectul N.A.S.A. “Blue Beam”. Simularea holografica a venirii “Salvatorului” Noii Ordini Mondiale



Proiectul Blue Beam (Raza Albastră) intenţionează simularea venirii lui Iisus pentru a manipula oamenii şi a distruge credinţa şi religiile.

„Vom avea un guvern mondial, fie că vă place, fie că nu. Singura întrebare este dacă el va fi creat prin cucerire sau prin consimţământ.”

Paul Warburg – membru al Consiliului pentru Relaţii Externe (CFR), declaraţie făcută în februarie 1950 în faţa Senatului american.

„Suntem în zorii unei transformări globale. Nu mai avem nevoie decât de o criză majoră adecvată şi naţiunile vor accepta Noua Ordine Mondială.”

David Rockeffeler – preşedinte de onoare al Consiliului pentru Relaţii Externe (CFR), preşedinte de onoare al Comisiei Trilaterale, membru Bilderberg, declaraţie făcută în septembrie 1994

În 1994 jurnalistul canadian Serge Monaste prezenta un amplu şi bine documentat material despre Proiectul NASA Blue Beam. Distrugerea credinţei prin false descoperiri arheologice de genul recentului “sarcofag al lui Iisus”. Organizarea unei gigantice mistificări în care se va simula prin proiecţii holografice venirea lui Iisus. Utilizarea undelor de joasă frecvenţă pentru controlul mental. Sunt doar câteva dintre planurile de instaurare a noii religii mondiale satanice cuprinse în acest proiect.

Fost ziarist la publicaţia canadiană L’Enquete şi fondatorul unei agenţii de presă independente – International Free Press Network, Serge Monaste este bine cunoscut ca autor al unor numeroase articole despre Noua Ordine Mondială. Serge Monaste a murit în condiţii suspecte. Încă din 1994 el spunea într-un interviu că a fost ameninţat în mod repetat de primul ministru canadian şi de Vatican. Sub pretextul că nu are voie să îşi educe copiii acasă, autorităţile l-au arestat şi i-au sechestrat familia. Întors acasă, Serge Monaste, care nu suferise niciodată de probleme cardiace, a avut un atac de cord în urma căruia a murit. La scurtă vreme, un alt jurnalist care îl ajuta în investigaţii a murit tot în urma unui atac de cord, la fel de suspect. În dezvăluirile sale Serge Monaste arată pe baza unor documente autentice cum pot fi provocate astfel de atacuri de cord unor persoane incomode.


 

Vă prezentăm în continuare extrase din prezentarea realizată de Serge Monaste în 1994 în care demască proiectul Blue Beam. Traducerea după înregistrarea audio a fost completată cu comentariile noastre privitoare la o serie de evenimente ce confirmă parcurgerea unora dintre etapele acestui proiect.

“International Free Press Network nu este un grup religios sau o organizaţie politică, ci o agenţie de presă independentă care realizează investigaţii. Suntem specializaţi în investigarea şi publicarea de rapoarte speciale şi casete audio care demască dedesubturile implementării unei Noi Ordini Mondiale. Scopul nostru este să îi ajutăm pe oameni să realizeze că venirea Noii Ordini Mondiale nu este un vis şi nici o presupunere paranoică. Este un proiect satanic în curs de desfăşurare. Care este scopul lui? Să distrugă religiile tradiţionale şi mai ales religia creştină şi să le înlocuiască cu o religie mondială unică, bazată pe cultul omului. Să abolească familia aşa cum o ştim noi astăzi şi să o înlocuiască cu indivizi (cetăţeni mondiali, oameni universali n.n.) care lucrează fiecare pentru gloria guvernului mondial unic. Să distrugă orice formă de creativitate artistică sau ştiinţifică pentru a putea implementa o singură viziune, cea a guvernului mondial. Să implementeze apartenenţa obligatorie la un stat mondial condus de o forţă militară unică, de o Justiţie mondială, de o singură lege comercială, să îi oblige pe oameni să trăiască într-o pace falsă şi să impună o nouă religie şi o nouă cultură mondială.”

“Blue Beam (raza albastră) este un proiect al NASA care presupune patru direcţii de parcurs pentru implementarea noii religii mondiale New Age. Această religie este chiar baza noului guvern mondial, pentru că fără aducerea omenirii în această sclavie spirituală dictatura Noii Ordini Mondiale nu ar fi posibilă.“
False descoperiri arheologice pentru a submina credinţa

“Primul pas în acest proiect vizează discreditarea sau re-evaluarea tuturor cunoştinţelor religioase de până acum. Prin crearea unor cutremure artificiale în locaţii precise de pe planetă, în care s-a presupus mereu că se ascund secrete importante, se va urmări scoaterea la lumină a unor aşa-zise noi descoperiri arheologice prin intermediul cărora se va “dovedi” că doctrinele marilor religii sunt false.“

Ne vom opri mai mult asupra modului în care această etapă este deja pusă în aplicare, pentru că am asistat de curând la un astfel de „cutremur”… de data aceasta mediatic. În seara zilei de 26 februarie 2007 pe toate posturile TV româneşti şi internaţionale James Cameron anunţa lumii că a descoperit «sarcofagul lui Iisus» şi al familiei sale. Iniţial am crezut că este vorba despre un nou film. La urma urmei cel care ne vorbea era un regizor, un creator de ficţiuni precum Terminator, Alien sau Titanic. De data aceasta însă James Cameron vorbea cu convingere despre o mare descoperire arheologică, despre dovezi ştiinţifice, despre teste ADN şi statistici care puneau la îndoială chiar bazele religiei creştine. Arheologii găsiseră 10 cutii cu oase pe care se aflau inscripţionate nume. Pe şase dintre ele se aflau nume cheie din Noul Testament: Joshua – Iisus, Maria, Iosif, Meriem – Maria Magdalena, Matei, Iuda. Despre celelalte patru nume care nu aveau atâta semnificaţie religioasă, James Cameron nu a amintit însă nimic.

A susţinut doar că are dovada că acestea sunt oasele lui Iisus, ale mamei sale Maria, ale tatălui său Iosif, ale Mariei Magdalena (Meriem) – soţia sa conform testelor ADN realizate asupra oaselor şi fiului lor – Iuda. Testele ADN puteau într-adevăr dovedi că oasele respective aparţineau unui cuplu care avea şi un copil, însă nu dovedeau că aparţin lui Iisus. În plus numele respective erau ceva comun în Ierusalimul acelor vremuri. Erau întâlnite la fel de des cum am întâlni noi acum numele de Ion, Maria şi Gheorghe. Pentru a elimina şi acest impediment din calea mistificării sale Cameron invocă părerea unui expert în probabilităţi, Andrey Feuerverger. Acesta calculează ce şansă există ca cele şase nume găsite pe sicriele de la Ierusalim să fi făcut parte din familia lui Iisus. O falsă problemă pentru că în realitate nu are cum să existe un sicriu al lui Iisus şi chiar dacă ar exista, statistica nu este relevantă pentru a o rezolva. Răspunsul expertului contrazice teoria regizorului: statistic şansa este 1 la 600. Iar acesta, în loc să spună că în proporţie de 99% nu are cum să nu fie vorba de familia lui Iisus, spune că există totuşi o şansă!

În plus această manipulare atât de intens mediatizată este infirmată chiar de cel care a descoperit osuarele, arheologul Amos Kloner. Într-un interviu publicat în Jerusalem Post, dar nu atât de intens mediatizat el spune: „Ceea ce pretinde documentarul este un fals istoric. Nu există un mormânt al familiei lui Iisus. Nici nu se putea face un astfel de mormânt, astfel încât să cuprindă persoane care au murit în locuri diverse, la distanţe mari în timp.” Cine are interesul ca lui James Cameron să i se acorde minute în şir de emisie pe toate canalele TV din lume, prezentând de fapt o ficţiune? Cine are interesul să mediatizeze atât de intens o aşa-zisă descoperire care atacă credinţa creştină? Aceiaşi care au conceput şi proiectul Blue Beam, la a cărui punere în practică vedem că participă acum celebrul regizor.
Show-ul secolului – „Venirea lui Iisus”

Al doilea pas al proiectului NASA presupune organizarea unui gigantic spectacol holografic proiectat chiar pe cer, astfel încât să fie vizibil pe întreaga planetă, care va simula venirea lui Mesia. Prin emisia unor unde care acţionează direct asupra creierului, fiecare om va vedea în această hologramă pe Mântuitorul specific religiei sale şi îl va auzi vorbindu-i în limba lui.

Cu ajutorul unor computere performante care vor coordona spectacolul şi al sateliţilor din jurul pământului care vor emite semnale de joasă frecvenţă (LF), foarte joasă frecvenţă (VLF) şi extrem de joasă frecvenţă (ELF) vor fi proiectate holograme folosind pe post de ecran pelicula de sodiu care înconjoară pământul la o înălţime de aproximativ 100 de km. Animarea pe computer şi semnalele auditive vor părea că provin din adâncimile spaţiului şi îi vor face pe adepţii ardenţi ai diferitelor religii să creadă că sunt martorii mult promisei întoarceri a propriului Mesia.

“Apoi proiecţiile lui Iisus, Mohamed, Buddha, Krishna etc. se vor uni într-o singură imagine şi « Salvatorul » universal le va face o mare revelaţie. Le va spune că diversele scripturi sunt false şi că vechile religii sunt responsabile pentru răul de pe planetă. De aceea ele trebuie abolite pentru a lăsa locul unei noi religii care va fi condusă de el, unicul Dumnezeu pe care îl pot vedea cu ochii lor şi auzi cu urechile lor.”

Diabolicul plan prevede ca în urma acestei apariţii să se creeze o mare dezordine socială, în care milioane de susţinători fanatici ai dogmei unei religii se vor ridica împotriva altor milioane de susţinătorilor fanatici ai dogmei altor religii. Se vrea astfel generarea unor conflicte cum nu s-a mai văzut până acum. Pare de domeniul fanteziei, însă mijloacele pentru a realiza aceasta deja există.

„Diverse servicii secrete arată că în ultimii 25 de ani (este vorba de anul 1994 n.n.) fosta URSS a stocat deja într-un computer extrem de avansat informaţii despre proprietăţile electrice, chimice şi biologice ale creierului uman rezultate în urma studiilor pe milioane de oameni. Aceste date permit manipularea senzaţiilor auditive şi vizuale. Au fost stocate de asemenea şi date despre toate limbile şi dialectele vorbite în prezent pe glob pentru a fi generate mesaje artificiale pe înţelesul oricui. Existenţa unor astfel de computere este menţionată şi într-un articol publicat în martie 1983 în ziarul Sidney Morning Arrow.

La fel stau lucrurile şi în SUA şi Europa. Încă din anii ‘70 s-au realizat cercetări asidue privind combinarea undelor electromagnetice şi a hipnozei. În 1974 cercetătorul G.F. Shapis scria: «Cuvintele hipnotizatorului pot fi modulate electromagnetic, astfel încât să acţioneze direct asupra creierului sub formă de unde, fără a mai fi nevoie de receptarea şi transportarea sunetului şi fără ca persoana expusă la astfel de influenţe să aibă vreo şansă de a controla fluxul informaţional receptat.» Cei care cercetează fenomenul de channeling au observat că numărul celor care se consideră canale a crescut exponenţial de când se fac astfel de cercetări. Cei care practică aşa ceva ar trebui să îşi utilizeze simţul critic şi discernământul pentru că de cele mai multe ori nu cunosc sursa a ceea ce ei numesc ghidare divină.”
Vorbirea artificială asigură controlul mental

„Existenţa unor astfel de tehnologii ţine de a treia direcţie de dezvoltare a proiectului Blue Beam care vizează comunicarea telepatică şi electromagnetică prin unde de joasă, foarte joasă şi extrem de joasă frecvenţă care îi va face pe oameni să creadă că îl aud pe propriul lor Dumnezeu vorbindu-le. Astfel de unde generate de computer vor fi transmise prin intermediul sateliţilor şi vor interacţiona cu gândirea naturală, făcând să apară ceea ce se numeşte „vorbire artificială”. Acest gen de tehnologie există încă din anii ‘70 şi a fost perfecţionată prin cercetări ulterioare privind relaţia dintre creierul uman şi computer.

În ianuarie 1991 la Universitatea din Arizona a avut loc conferinţa intitulată „Cercetarea avansată NATO cu privire la fenomene emergente ale sistemelor biomoleculare”. Ce înseamnă aceasta mai exact? Într-una din lucrările prezentate la această conferinţă erau prezentate echipamente care puteau face un orb să vadă sau un surd să audă. Echipamente care puteau calma orice durere, fără a interveni cu medicamente şi a căror utilizare ar fi permis oricărei fiinţe umane să îşi menţină şi la vârste înaintate aceleaşi funcţii de la tinereţe. Autorul lucrării în cauză trăgea un semnal de alarmă asupra pericolului ca astfel de cercetări să fie deturnate de la scopul lor iniţial şi să fie folosite împotriva oamenilor. El afirma că astfel de echipamente sunt operaţionale în cadrul CIA şi FBI, nu pentru a vindeca oameni, ci pentru a tortura şi omorî pe cei care se opun sistemului sau pentru a crea ceea ce în mod obişnuit se numeşte „candidat manciurian”.

Avem date care arată că astfel de experimente au loc şi în Marea Britanie, Australia, Franţa, Germania şi Finlanda. Agenţiile guvernamentale şi corporaţiile care lucrează mână în mână cu ele sunt gata să facă orice pentru a-şi atinge obiectivul: controlul social total. De ce? Foarte simplu. În primul rând, dacă terorizezi populaţia şi o faci să se teamă pentru siguranţa şi viaţa sa, îţi va fi mai uşor să implementezi un sistem draconic, să o supraveghezi, să o dezarmezi şi apoi să îi spui că totul este pentru protecţia ei. În al doilea rând pentru că aşa este mai uşor să promovezi un nou sistem politic şi social, în locul celui vechi care pare să nu mai funcţioneze. Evident că alternativa este pregătită de multă vreme şi se numeşte Noua Ordine Mondială. Frica a fost mereu utilizată ca un instrument cu care Elita a controlat şi a subjugat masele. Vechea zicală „Divide et impera” (Dezbină şi stăpâneşte) a fost aplicată în toate colţurile planetei pentru a avea siguranţa că oamenii sunt speriaţi, se tem pentru siguranţa lor şi îşi pierd încrederea în ceilalţi oameni. Şi aceasta este tot o formă de control mental.”

Subliniem faptul că Serge Monaste spunea toate acestea în 1994, anticipând astfel înscenarea de la 11 septembrie 2001, care a permis instaurarea unui sistem de teroare şi a unor reguli stricte de supraveghere a populaţiei sub pretextul asigurării siguranţei acesteia.

„Controlul mental de astăzi presupune mult mai mult, arată Serge Monaste în continuare. Iată ce scria în 1970 psihologul Gene V. Mc Connell într-un articol publicat în Psychology Today: „A venit ziua în care putem combina privarea senzorială cu drogurile, hipnoza şi manipularea prin recompensă-pedeapsă pentru a câştiga un control aproape absolut asupra comportamentului unui individ. Putem deci realiza rapid şi cu destulă eficienţă un fel de spălare a creierului care duce la schimbări dramatice de comportament şi personalitate. Ar trebui să dăm o nouă formă societăţii astfel încât să fim cu toţii antrenaţi încă de la naştere să facem ceea ce societatea vrea ca noi să facem. Avem tehnologia necesară pentru a face aceasta. Nimeni nu este stăpânul propriei personalităţi. Nimeni nu are nimic de spus cu privire la ce fel de personalitate dobândeşte, deci nu are nici un motiv de a refuza să dobândească o nouă personalitate, dacă cea veche pe care o are este anti-socială”.
Dovezi ale existenţei tehnologiei pentru control mental

„Tehnologia ce urmează a fi utilizată pentru controlul minţii în Proiectul Blue Beam include un transmiţător care emite pe frecvenţa sistemului nervos uman. El a fost deja produs de firma Laurel Electro-Optical System din Pasadena, California. Laurel este unul dintre colaboratorii apropiaţi ai Aviaţiei Americane şi a lucrat mult în domeniul construirii unor arme care să implementeze mesajul direct în mintea inamicului. Aparatul utilizează radiaţii electro-magnetice şi frecvenţe extrem de joase şi a fost utilizat pentru a tortura fizic şi mental oamenii de la distanţă. Arme de acest tip au fost aplicate în anii ‘70 contra femeilor britanice care protestau împotriva prezenţei unor rachete americane în baza aeriană Greensam Common Air Base. Această armă poate induce o totală privare senzorială auditivă şi acţionează direct asupra nervilor auditivi, cu asemenea putere încât îi blochează victimei inclusiv capacitatea de a-şi auzi propriile gânduri. Exact ca în vechea zicală care spune: „e aşa mult zgomot aici că nu mă pot auzi nici pe mine gândind.”

Dovezi despre existenţa unor astfel de tehnologii există inclusiv în publicaţii ale Departamentului American al Apărării. Căpitanul Paul E. Tyler semnează o lucrare având ca titlu „The electromagnetic spectrum and low intensity conflict” (Spectrul electromagnetic şi conflictul de intensitate joasă) inclusă în colecţia „Low intensity conflict in modern technology” (Conflictul de joasă intensitate în tehnologia modernă) publicată în 1986 de Air University Press, Maxwell Air Force Base, Alabama. Aici se vorbeşte despre microunde care generează senzaţii auditive care pot fi auzite doar de individul ţintă. Tehnologia este relativ simplă şi poate fi folosită doar având la dispoziţie un banal radar de poliţie. Fascicolul de microunde generat de aparat este modelat în frecvenţe audio şi transmis direct în creier de care este receptat ca o voce, deşi nu a fost emis nici un sunet. Exact ceea ce se va petrece în proiectul Blue Beam.

În cartea sa „Corpul electric,” Robert Becker, nominalizat la premiul Nobel, descrie o serie de experimente conduse la începutul anilor ‘60 de Olenfree, în cadrul cărora s-au obţinut astfel de fenomene. Olenfree a mai descoperit şi cum poate să încetinească, să accelereze sau chiar să oprească inima unei broaşte prin sincronizarea pulsului cu frecvenţa unor microunde. De aici până la provocarea unor atacuri de cord unor fiinţe umane este doar un pas.

Tot în aceeaşi lucrare, Robert Becker menţionează cercetările dr. Joseph C. Sharp de la Institutul de Cercetare al Armatei Walter Reed, care a realizat teste pe propria persoană. În timp ce se afla într-o cameră perfect izolată fonic (deci prin pereţii căreia nu puteau pătrunde sunete) a auzit cuvinte ce i-au fost transmise prin simpla generare a unor unde electromagnetice cu vibraţie analoagă cuvintelor receptate de el. Concluzia a fost: „un astfel de aparat poate fi în mod clar aplicat în anumite operaţiuni în care se doreşte ca ţinta să ajungă la nebunie sau să îi transmiţi instrucţiuni nedetectabile de altcineva.”

Şi James Lin explica în 1978 în cartea sa intitulată „Microwave Auditory Effect and Application” (Efectul auditiv al microundelor şi aplicarea lui) cum poate fi auzită o voce transmisă direct către creier fără a exista o vibraţie sonoră.

Pe 21 septembrie 1977 CIA a prezentat rezultatele studiilor sale în faţa subcomisiei pentru sănătate şi cercetare ştiinţifică a Senatului american. Doctorului Sidney Gottlieb care conducea programul MK Ultra la acea vreme i s-a cerut în mod explicit să discute despre cercetările CIA privind acţiunea de la distanţă asupra organismului uman prin mijloace electronice.”
Controlul total asupra planetei va fi obţinut prin teroare

„A patra dimensiune a proiectului Blue Beam include controlul total asupra planetei. Pentru aceasta se va simula o invazie extraterestră în marile oraşe ale lumii. Se mizează pe faptul că ţările care deţin armament nuclear îl vor utiliza pentru a se apăra de acest pericol, devenind apoi total vulnerabile faţă de adevăratul atac, ce va fi realizat ulterior de guvernul din umbră.”
Subliniem aici că tema unui atac extraterestru simultan în marile oraşe ale lumii apare aproape obsesiv în filmele de la Hollywood. În urma unui astfel de atac toate ţările mari, SUA, China, Rusia etc., colaborează între ele atacându-i pe extratereştrii cu armele de care dispun. Fără nici un rezultat. Când situaţia pare a fi disperată apare El – unicul Salvator. Vedem cum prin astfel de filme ni se oferă de fapt modele de gândire. Suntem antrenaţi să ne temem de un atac extraterestru, suntem antrenaţi să îi ripostăm în forţă şi apoi să aşteptăm apariţia unui salvator unic. Şi aceasta este tot o formă de control mental.

„Scopul este să fie anihilată orice formă de opoziţie faţă de Noua Ordine Mondială. Utilizând tehnologiile despre care am vorbit mai sus undele generatoare de gânduri vor putea fi transmise prin reţelele de fibre optice, cabluri TV, linii telefonice şi vor pătrunde în orice echipament care conţine microcipuri. La acel moment procesul de implantare al microcipurilor la nivelul populaţiei va fi realizat, astfel încât oamenii vor putea fi uşor împinşi la un val de sinucideri, violenţe şi nebunie.

Am fost întrebat de multe ori când se vor petrece toate acestea. După ce va fi creată o criză economică, care îi va forţa pe oameni să îşi cheltuiască toate rezervele de bani. Apoi va fi implementat un sistem planetar de plăţi electronice astfel încât nimeni să nu poată supravieţui în afara lui. După atâtea dezastre omenirea va fi gata să implore apariţia unui salvator care să restabilească pacea cu orice preţ, chiar cu preţul propriei libertăţi. Un principiu similar a fost aplicat în URSS pentru instalarea comunismului.”
Soluţia pentru a contracara proiectul Blue Beam

Pare un tablou sumbru şi înfricoşător. Poate că acesta este şi scopul pentru care astfel de dezvăluiri sunt lăsate să apară. Cunoscând ceea ce ni se pregăteşte putem lua însă măsurile necesare pentru a nu se ajunge acolo. Dezvoltarea discernământului, conştiinţa de sine, cultivarea rezonanţei cu aspectele benefice, divine, rugăciunea, postul, trairea autentica in Hristos sub ascultarea unui duhovnic anihilează aceste influenţe malefice. Acest lucru este binecunoscut de cei care doresc să controleze întreaga planetă şi de aceea de mii de ani şcolile spirituale în care oamenii învaţă astfel de practici sunt prigonite, distruse sau deturnate. Vom încheia citând tot din prezentarea lui Serge Monaste care demonstrează că slujitorii Noii Ordini Mondiale exact aceasta ne împiedică să facem.

„În numărul din decembrie 1980 al US Army Journal, într-un un articol semnat de lt.col. John B. Alexander sub titlul „The new mental battlefield, beam me up Spock” (Noul câmp de luptă mental, radiază-mă Spock), acesta scrie: „Voi da mai multe exemple care să ilustreze progresele făcute în acest domeniu. Avem acum abilitatea de a vindeca sau de a cauza o boală de la distanţă, inducând boala sau moartea fără cauze aparente. A fost raportată şi posibilitatea de modificare telepatică a comportamentului, care include abilitatea de a induce stări hipnotice de la o distanţă de peste 1000 de km. Utilizarea hipnozei telepatice este o zonă care merită a fi exploatată. Ea va permite ca agenţii noştri să fie implantaţi subconştient cu programul pe care trebuie să îl execute, astfel încât nu va mai fi nevoie să utilizăm telefonul. Dacă vor fi perfecţionate, aceste tehnici vor permite transferul direct al gândurilor de la o minte sau grup de minţi la o audienţă ţintă. Receptorul nu va fi conştient că i-au fost implantate gânduri, va crede că sunt gândurile lui. Este posibil să introducem gânduri artificiale într-un computer şi apoi să le transmitem prin intermediul unui satelit, astfel vom putea controla întreaga planetă. Limitele acestui sistem sunt doar cei care îşi vor pune permanent întrebări cu privire la motivaţia care stă în spatele gândurilor lor şi nu le vor da curs automat. Este evident că televiziunea, filmele, publicitatea şi diferite forme de presiune socială au grijă să elimine pe cât posibil această categorie de oameni. Informaţiile privind acest gen de tehnologii vor fi considerate ridicole tocmai pentru că ele nu se vor conforma cu viziunea asupra realităţii pe care chiar noi o inducem; doar mai există şi în zilele noastre oameni care cred că pământul este plat”.





vineri, 8 aprilie 2011

CONGRESUL CELOR 6.6.6 SI PROTOCOALELE DE LA TORONTO

Natiunile unite contra crestinismului
*cei ce dirijeaza cele mai mari 6 banci mondiale
*cele mai mari 6 consortii energetice de pe planeta , dintre care face parte si petrolul
*cele 6 mari consortii agro-alimentare, dintre care face parte si controlul principalelor rute alimentare ale lumii

Serge Monaste - ziarist la " Enquete " martie 1995
(Ziaristul canadian Serge Monaste a murit in circumstante suspecte)
Iata un scurt fragment din cartea mai sus mentionata ce se refera la "Guvernul Mondial" ce va urma:
1. "Vom amplifica "Societatea Placerilor".Folosindu-ne de inventarea tehnicii "video" pe care am finantat-o si de jocurile care-i sunt anexate, vom finaliza pervertirea morala a tineretului. Ii vom oferi posibilitatea de a-si satisface, de acum incolo, toate instinctele.

2. "Vom incuraja "contestatiile studentesti: asociate cu toate cauzele privitoare la "ecologie". Protectia mediului ambiant va deveni un atu major, in ziua cand vom fi determinat natiunile-state sa-si schimbe datoria interna contra pierderii a 33% din totalul teritoriilor lor ramase in stare de salbaticie.

3. "Vom umple vidul interior al acestui tineret, initiindu-l inca de la cele mai fragede varste, in universul computerelor. Vom folosi, in acest scop, sistemul de invatamant. Un sclav in slujba altui sclav, care va fi controlat de noi.

4. Pe un alt plan, vom stabili "Liberul Schimb Internatioanl " ca pe o prioritate absoluta pentru supravietuirea natiunilor-state. Aceasta noua conceptie econimica ne va ajuta sa acceleram declinul "nationalistilor" din toate natiunile; sa-i izolam in factiuni diverse si, la momentul dorit sa-i instigam cu salbaticie unii impotriva celorlalti, in razboaie intestine care vor finaliza ruinarea acestor natiuni.

5. Agentii nostri infiltrati deja in Ministerele de Afaceri Interguvernamentale si de Emigrari ale natiunilor-state sa procedeze la modificarea in profunzime a legilor acestor ministere. Prin campanii de presa bine orchestrate asupra opiniei publice din natiunile-state vizate, vom provoca in acestea un aflux important de refugiati care va avea efectul de a destabiliza economia interna si a amplifica tensiunile rasiale din interiorul teritoriului. Vom avea grija sa facem astfel incat organizatiile extremiste straine sa faca parte din aceste torente de emigranti; ceea ce ne va facilita destabilizarea politica, economica si sociala a natiunilor luate in colimator.

6. Acest "liber schimb" ne va ajuta sa semanam discordia in interiorul natiunilor-state, prin escaladarea somajului asociat cu restructurarile multinationalelor noastre.

7. Vom transfera incet dar sigur multinationalele noastre in tari noi, cucerite de ideea de "economia de piata ", ca tarile din Estul Europei , Rusia si China, de exemplu. Pentru moment nu ne va interesa daca populatia lor reprezinta sau nu un vast rezervor de noi consumatori. Ceea ce ne intereseaza este sa avem acces, in primul rand la o Mana de Lucru Sclavagista - ieftina si nesindicalizata - pe care ne-o ofera aceste tari si cele din Lumea a Treia . De altfel, guvernele lor nu au fost instalate chiar de noi insine? Nu fac apel la ajutorul extern si la imprumuturile de la "Fondul Monetar International" si de la "Banca Mondiala", care ne apartin noua?

8. Aceste transferuri ne ofera mai multe avantaje. Contribuie la mentinerea acestor noi populatii in iluzia unei "eliberari economice" si a unei"libertati politice", cand in realitate le vom domina noi insine, prin pofta de castig si adancirea in datorii pe care nu le vor putea achita niciodata. In ceea ce priveste populatiile occidentale, ele vor fi mentinute in visul "bunastarii economice ", caci produsele importate din aceste tari nu vor suferi nici o marire a preturilor. Dimpotriva, fara ca ele sa-si dea seama de la inceput, din ce in ce mai multe industrii vor fi obligate sa-si inchida portile, din cauza transferurilor pe care noi le vom fi efectuat in afara tarilor occidentale. Aceste inchideri vor duce la escaladarea somajului si vor provoca pierderi importante de venituri pentru natiunile-state.

9. In acest fel, vom pune pe picioare o "Economie Globala " la scara mondiala, care va scapa total de sub controlul natiunilor-state. Aceasta noua economie va fi mai presus de toate; nici o presiune politica sau sindicala nu va avea vreo putere asupra ei. Isi va dicta propriile "politici mondiale " si va obliga initierea unei reorganizari politice, dar in conformitate cu prioritatile noastre la scara mondiala.

10. Prin aceasta "economie independenta " neavand alte legi decat legile noastre, vom stabili o "cultura a masei mondiale". Prin controlul international asupra televiziunii si a mass-media in general, vom institui o "noua cultura", insa nivelata, uniforma pentru toti, fara a ne scapa niciuna dintre "creatiile" viitoare. Artistii viitorului vor fi plamaditi dupa chipul si asemanarea noastra, altminteri nu vor putea sa supravietuiasca. Prin urmare, se va fi terminat cu vremurile in care "creatiile culturale independente " puneau permanent in pericol proiectele noastre mondialiste, asa cum s-a intamplat de atatea ori in trecut.

11. Prin intermediul aceleiasi economii, ne va fi astfel posibil sa ne folosim de fortele militare ale natiunilor-state, cum ar fi acelea a Statelor Unite, in scopuri umanitare. In realitate aceste "Forte" ne vor servi spre a supune vointei noastre tarile recalcitrante. Astfel, tarile din Lumea a Treia si altele asemenea lor nu vor putea fi in masura sa scape vointei noastre de a ne servi de populatia lor ca de o mana de lucru in sclavie.

12. Pentru a controla piata mondiala, va trebui sa deturnam productivitatea de la principalul sau scop - Eliberarea omului de duritatea Muncii. O vom orienta spre a o intoarce impotriva omului, aservindu-l pe acesta din urma sistemului nostru economic, astfel nu va mai avea incotro decat sa devina sclavul nostru, sau chair un viitor delicvent.

13. Toate aceste transferuri ale Multinationalelor noastre in strainatate si reorganizarea mondiala a economiei vor avea scopul, printre altele, sa escaladeze somajul in tarile occidentale. Aceasta situatie va fi cu atat mai realizabila, cu cat, din start, vom fi privilegiat importurile masive de produse de baza in interiorul natiunilor-state si, din aceeasi lovitura, vom fi supraincarat aceste state prin folosirea exagerat de servicii pe care nu le vor putea plati. Aceste conditii extreme vor inmulti la nivel de milioane masele de persoane asistate social de tot felul, ale analfabetilor si ale celor fara adapost.

14. Prin pierderea a milioane de locuri de munca in sectorul primar, si chiar prin evaziuni fiscale deghizate in capitaluri externe in afara natiunilor-state , ne va fi astfel posibil sa punem in pericol de moarte armonia sociala, prin spectrul razboului civil.

15. Aceste manipulari internationale de guverne si populatii ale natiunilor-state ne vor furniza pretextul de a ne utiliza F.M.I-ul pentru a determina guvernele occidentale sa puna in aplicare "bugete de austeritate ", sub camuflajul reducerii iluzorii a "datoriei nationale", al conservarii ipotetice a "cotei de credit international" si al imposibilei conservari a "linistii sociale".

16. Prin aceste masuri "bugetare de urgenta" vom fractura astfel finantarea Natiunilor-State toate "megaproiectele"lor care reprezinta o amenintare directa la adresa controlului nostru mondial asupra economiei .

17. De altfel, toate aceste masuri de austeriatate ne vor permite sa frangem vointa nationala a structurilor moderne in domeniul Energiei, al Agriculturii, al Transporturilor si al Tehnologiilor noi.

18. Aceleasi masuri ne vor oferi ocazia mult visata de a instaura "Ideologia Competitiei Economice". Aceasta se va traduce, in interiorul natiunilor-state, prin reducerea voluntara a salariilor si demisiile voluntare cu "Remiterea de medalii pentru serviciile prestate", ceea ce ne va deschide peste tot portile pentru instaurarea "tehnologiei de control". In aceasta perspectiva, toti demisionarii respectivi vor fi inlocuiti cu: computere " aflate in slujba noastra .

19. Aceste transformari sociale ne vor ajuta sa modificam in profunzime mana de lucru " politista si miliatara" a natiunilor-state. Sub pretextul necesitatilor de moment si fara a trezi banuieli, ne vom debarasa odata pentru totdeauna de toti indivizii care au o "Cunostinta Iudeo-Crestina". Aceasta "Restructurare a corpului politienesc si militar" ne va permite sa eliminam, fara contestatii, personalul imbatranit, precum si toate elementele care nu vor vehicula principiile noastre mondialiste. Acestea vor fi inlocuite cu recruti tineri, lipsiti de "Constiinta si morala" si deja complet antrenati, cu vederi favorabile fata de folosirea fara scrupule a "tehnologiei retelelor electronice" pe care o vom fi instaurat.

20. In acelasi timp si tot sub pretextul "reducerii bugetare:", vom veghea asupra tranferului bazelor militare ale natiunilor-state spre Organizatia Natiunilor Unite.

21. In aceasta perspectiva, vom actiona pentru reorganizarea "Mandatului International al Natiunilor Unite". De la statutul de "Forta de Pace" fara nici o putere de decizie, o vom determina sa devina o:"Forta de Interventie" in care se vor contopi, intr-o omogenitate deplina, fortele militare ale Natiunilor Unite. Acest lucru ne va permite sa efectuam, fara lupta, demiliarizarea tuturor acestor state, astfel incat nici unul dintre ele, in viitor sa nu mai fie suficient de puternic si independent pentru a ne pune in discutie "Puterea Mondiala".

22. Pentru a a ccelera acest proces de transfer, vom implica forta actuala a Natiunilor Unite in conflicte imposibil de rezolvat. In aceasta maniera si folosindu-ne de mass-media controlate de noi, le vom demonstra populatiilor neputinta si inutilitatea acestei "Forte" in forma sa actuala. Cu ajutorul frustrarii impinse pana la paroxim in momentul potrivit, populatiile natiunilor-state vor fi determinate sa le ceara instantelor internationale formarea cat mai rapida a unei asemenea "Forte Multinationale ", care sa apere cu orice pret "Pacea".

23. Aparitia viitoare a acestei vointe mondiale a unei "Forte Militare Multinationale" va merge mana in mana cu instaurarea, in interiorul natiunilor-state, a unei "Forte de Interventie Multi-Jurisdictionala". Prin aceasta combinatie de "Efecte Politienesti si Militare ", creata sub pretextul amplificarii instabilitatii politice si sociale crescande din interiorul acestor state care se naruiesc sub apasarea problemelor economice, vom dobandi posibilitatea de a controla mai bine populatiile occidentale. Aici, utilizarea fara limite a identificarii si a filtrarii electronice ne va asigura o supraveghere completa a tuturor populatiilor vizate. In cursul cresterii acceptate de catre toti a acestor noi necesitati, va fi imperios necesar sa definitivam cat mai curand controlul mondial asupra armelor de foc in interiorul natiunilor-state. In acest scop, vom accelera "Planul Alfa ", pus in aplicare pe parcursul anilor 1960 de catre anumiti predecesori de-ai nostri. Acest plan, viza la origine, doua obiective care au ramas valabile pana in zilele noastre: "Prin inventarea tragatorilor nebuni", sa se inventeze un climat de nesiguranta in sanul populatiilor, pentru a determina un control mai strict asupra armelor de foc. Actele de violenta se vor orienta astfel incat responsabilitatea lor sa cada in sarcina extremistilor religiosi sau a persoanelor afiliate la organizatii religioase de tendinta "Traditionala", sau, mai mult, a celor care vor pretinde ca intretin comunicatii privilegiate cu Dumnezeu. Astazi, pentru a accelera acest "Control al Armelor de Foc ", vom putea intrebuinta "Decaderea Conditiilor Economice" din natiunile-state, care va antrena dupa sine o destabilizare completa a Socialului - deci, escaladarea violentei. Nu mai este necesar sa va reamintesc, nici sa va demonstrez, fratilor, fundamentele acestui "Control" asupra armelor de foc. Fara el ne-ar fi aproape imposibil sa ingenunchem populatiile din statele vizate.

24. Ultimele etape se raporteaza la "Faza Omega" inceputa cu experientele efectuate la inceputul anilor 1970. Ele cuprind punerea in aplicare, la scara mondiala a "armelor electromagnetice"."Schimbarile climaterice " vor antrena distrugerea recoltelor - si, in aceste conditii, compromiterea terenurilor agricole; denaturarea, prin mijloace artificiale, a produselor alimentare de consum curent; intoxicarea naturii printr-o exploatare exagerata si lipsita de discernamant si utilizarea masiva a produselor chimice in agricultura; toate acestea, Fratilor, vor duce la ruinarea sigura a industriilor alimentare din Natiunile-State. Viitorul "controlului asupra populatiilor" din aceste State trece obligatoriu prin controlul absolut, de catre noi, asupra productiei alimentare la scara mondiala si prin acapararea controlului asupra principalelor "Rute alimentare " ale planetei". Pentru a realiza aceste deziderate, este necesar sa se intrebuinteze electromagneticul, printre altele, spre a destabilza clima celor mai productive state pe plan agricol. In privinta intoxicarii naturii, ea va fi cu atat mai accelerata, cu cat escaladarea ratei demografice o va forta fara restrictii.

25. Utilizarea electromagneticului pentru provocarea "cutremurelor de pamant" in cele mai importante regiuni industriale din natiunile-state va contribui la accelerarea "prabusirii economice " a celor mai amenintatoare state la adresa noastra, ampificand de asemenea obligatia de a institui Noua Ordine Mondiala impusa de noi.

26. Cine va putea sa ne banuiasca? Cine va putea sa aiba vreo suspiciune cu privire la mijloacele folosite? Aceia care vor indrazni sa se ridice impotriva noastra, difuzand informatii privitoare la existenta si la continutul "conspiratiei" noastre, vor deveni suspecti in ochii autoritatilor si ai populatiilor din natiunile lor. Gratie dezinformarii, minciunii, ipocriziei si individualismului pe care le vom fi creat in sanul populatiilor natiunilor-state, omul va fi devenit un dusman al omului. Astfel, acesti "indivizi independenti", care sunt cu atat mai periculosi pentru noi tocmai din cauza "libertatii" lor, vor fi considerati de ceilalti ca fiind inamici, nu eliberatori.

Sclavia copiilor, jefuirea bogatiilor din Lumea a Treia, somajul, propaganda pentru libertatea drogurilor, abrutizarea tineretului natiunilor, ideologia "respectului de libertati individuale " difuzata in sanul Bisericilor iudeo-crestine si in interiorul natiunilor-state, obscurantismul considerat ca baza a mandriei, conflictele interetnice si ultima noastra realizare, "restrictiile bugetare ", toate acestea ne permit in sfarsit sa asistam la implinirea ancestrala a "visului" nostru, instaurarea " Noii Ordini Mondiale".

joi, 7 aprilie 2011

Fundamentaliştii islamici, Frăţia musulmană şi CIA

 Originile naziste ale grupărilor radicale din lumea arabă

Departe de tabloul zugrăvit în poveştile celor 1001 de nopţi, lumea arabă este de ceva vreme teatrul unor manifestări de o violenţă ieşită din comun. Ştirile internaţionale nu mai vorbesc decât despre 11 septembrie, Osama bin Laden, războiul din Golf, terorism, atentate, luări de ostateci, talibani, maşini capcană, mujahedini, Saddam Hussein, lupte de stradă, suniţi şi şiiţi, wahabi, Al Qaeda, bursa petrolului etc. Care este miza şi ce interese sunt amestecate în acest sinistru joc, de care SUA şi serviciile sale secrete nu sunt deloc străine?

Suniţii şi şiiţii

Pentru a înţelege mai bine ce se petrece în lumea arabă este necesar să facem o scurtă incursiune în istoria islamismului. În secolul VII Mohamed a pus bazele religiei musulmane şi a instaurat primul stat islamic, cu capitala la Medina, oraş situat în vestul Arabiei Saudite de azi. La moartea sa, au izbucnit lupte pentru putere, care au determinat o adevărată schismă în cadrul religiei islamice. Una din tabere era alcătuită din cei care considerau că succesorul său trebuie să fie Ali, soţul fiicei sale şi tatăl singurului său nepot, Hussein. Cealaltă tabără considera că succesorul său de drept este Abu Bakr, tatăl soţiei favorite a lui Mohamed. În cele din urmă a fost ales calif (conducător politic şi religios) Abu Bakr.
Suniţii de astăzi, în număr de aproximativ 800 de milioane sunt partizanii lui Abu Bakr. Numele lor provine de la faptul că aderă la "sunna", interpretarea Koranului transmisă prin tradiţie orală. Se consideră că ei au o viziune mai liberală întrucât, în viziunea lor, urmaşii Profetului Mohamed, califii trebuie să fie aleşi, nu numiţi pe motive ereditare.
Şiiţii, astăzi aproximativ 100 de milioane sunt partizanii lui Ali şi locuiesc cu precădere în Iran, sudul Irakului şi Palestina. Ei recunosc drept conducători religioşi pe imami. Tradiţia spune că ultimul imam, cel de-al doisprezecelea a dispărut în anul 940 şi va reapare la un moment dat pentru a guverna lumea ca şi Mahdi (un echivalent musulman pentru Mesia). Din acel moment, guvernarea politică şi religioasă este realizată prin intermediul unor reprezentanţi ai instituţiei Imamilor, numiţi Ayatollahi.
Conflictele dintre suniţi şi şiiţi, având ca scop obţinerea puterii politico-religioase (în tradiţia islamică cele două nu sunt separate) au început după moartea lui Mohamed şi se continuă şi astăzi. În epoca modernă este însă foarte interesantă poziţia SUA, care, fiind cel mai puternic stat şi având şi mari interese economice în zonă, a susţinut şi finanţat alternativ ambele tabere pentru a-şi creşte profiturile.
În 1980 a izbucnit războiul Iran-Irak, cunoscut şi drept Primul război din Golful Persic. Irakul a atacat Iranul după o lungă perioadă de lupte de graniţă în care şiiţii din Sudul Irakului pactizau cu şiiţii din Iranul condus de Ayatollahul Khomeini. A urmat în 1990 războiul din Golf. Apoi, evenimentele din 11 septembrie 2001, care au oferit pretextul invadării Irakului de trupele SUA în numele distrugerii terorismului. În tot acest lung şir de conflicte SUA i-a sprijinit când pe şiiţi (cum este cazul distrugerii regimului Saddam Hussein), când pe suniţi (cum este cazul susţinerii Al-Qaeda de către CIA). După 11 septembrie 2001, gruparea sunită Al-Qaeda, care fusese până atunci susţinută şi finanţată de CIA a devenit „duşmanul numărul unu” al Americii şi al Occidentului deopotrivă.

Al Qaeda – o grupare cu rădăcini naziste aflată sub controlul CIA

Istoria Al Qaeda începe în anii '20, când un profesor de şcoală elementară sunit pe nume Hassan al-Banna înfiinţează la Cairo o grupare fundamentalistă, Frăţia Musulmană. În acele vremuri Egiptul era o poartă prin care cultura şi mentalitatea occidentală pătrundeau în lumea arabă. Odată cu progresele tehnologice, Hassan al-Banna asista la ceea ce a numit „valul de ateism şi obscenităţi care înghiţea Egiptul". Europenii, victorioşi în primul război mondial aduceau cu ei în lumea arabă „femei pe jumătate dezbrăcate, băuturi alcoolice, teatre, săli de dans, distracţii prosteşti, ziare, jocuri şi vicii, instituţii şi şcoli europene”, care pentru fundamentaliştii musulmani nu făceau decât să „aducă îndoiala şi erezia în rândul drept-credincioşilor”. Mirajul Occidentului se răspândea şi în rândul liderilor politico-religioşi, tot mai dispuşi să conlucreze cu colonialiştii occidentali. Astfel a luat naştere Frăţia Musulmană, care avea ca scop lupta de eliberare a ţărilor musulmane de sub dominaţia străină.
Hassan al-Banna a devenit însă un admirator fervent al lui Adolf Hitler, iar acesta din urmă s-a folosit de acest fapt pentru a transforma în 1930 Frăţia Musulmană într-o armă secretă a Serviciului Nazist de Informaţii. În momentul izbucnirii celui de-al doilea război mondial, Frăţia Musulmană a declarat în scris că va acorda tot sprijinul necesar naziştilor. Astfel, această grupare a ajuns să-şi lărgească aria de influenţă cuprinzând şi Palestina. La sfârşitul celui de-al doilea război mondial, Frăţia Musulmană a fost acuzată de crime de război, iar o parte din conducătorii ei au fost reţinuţi de Serviciul Secret Britanic. Dar în loc să se ajungă la pedepsirea celor vinovaţi, guvernul Britanic i-a angajat, pregătindu-i în secret, timp de trei ani, pentru misiuni speciale importante.
Ulterior, aceşti nazişti arabi aveau să fie vânduţi unei alte organizaţii, de data aceasta americane, CIA. Cu finanţarea şi sub acoperirea CIA, Frăţia Musulmană a devenit o „conspiraţie islamică pentru a distruge Occidentul”. S-a ordonat expulzarea lor din Egipt, stabilindu-se ulterior în Arabia Saudită, unde s-au unit cu aripa ultra-conservatoare şi naţionalistă sunită, Wahabi. Aceasta a fost fondată în secolul XVIII de Muhammad ibn Abd al-Wahhab, ca o reacţie la declinul moral şi slăbiciunea politică din peninsula arabă. Ea cerea musulmanilor să respingă absolut orice practică sau idee nemusulmană, nu doar religioasă, ci şi politică, chiar şi pe cele şiite, considerate păgâne. Toate naţiunile musulmane au condamnat acest cult fanatic, dar, cu timpul, situaţia s-a schimbat, forţa Frăţiei Musulmane crescând foarte mult, mai ales datorită puterii lor financiare, în consolidarea căreia afacerile cu petrol au jucat un rol esenţial.
Familia regală saudită sub protecţia Fratelui mai mare (Big Brother) SUA
Un punct nodal în situaţia din peninsula arabă îl reprezintă interesele petroliere ale SUA din Arabia Saudită. Acest stat este condus de Casa Regală Saudită ai cărei membri sunt în întregime Wahhabiţi, forma ultra-conservatoare a religiei islamice. Familia regală s-a stabilit în această regiune în 1732 fiind condusă de Mohammad Ibn Abd al-Wahhabi însuşi, întemeietorul wahabismului.
Casa Saudită a conspirat mereu cu guvernul american, oferindu-i o parte din rezervele de petrol ale ţării în schimbul acordării de către SUA a protecţiei militare faţă de oponenţii politici ai familiei Saud. Între anii 1945 şi 1953, SUA a plătit Arabiei Saudite sume în valoare de 400 milioane de dolari, din care s-au cheltuit doar 150 000 de dolari pentru construirea de şcoli, iar restul pentru îmbunătăţirea securităţii Casei Regale.
Începând din 1950, legăturile financiare şi militare dintre conducerea SUA şi familia regală saudită au devenit şi mai strânse. Comandamentul pentru Strategie Aviatică Americană a construit în regiune o imensă bază militară aviatică, cu scopul declarat de a oferi protecţie câmpurilor petroliere saudite, dar care are de fapt ca substrat protejarea Casei Regale Saudite partenere. Cu sprijinul SUA, Arabia Saudită este singura ţară arabă care nu şi-a trimis trupe militare să lupte în Războiul Israelian de Independenţă din 1948. În 1953 conducătorul Casei Regale, Ibn Saud, a murit, lăsând în urma lui un imperiu bogat şi o relaţie de dependenţă faţă de SUA. După 1955 Arabia Saudită a depăşit Irakul în ceea ce priveşte bogăţia resurselor petroliere din zonă, devenind lider petrolier mondial. Dar cetăţenii saudiţi au început să-şi exprime admiraţia pentru caracterul liberal al preşedintelui Nasser al Egiptului, ceea ce a dus la o accentuare a îngrijorării Casei Regale, decisă să promoveze cu şi mai mare aplomb religia wahhabită conservatoare, pe măsură ce pactiza mai mult cu SUA. Urmăreau prin aceasta o reîntoarcere la valorile „reale” religioase. Dar poporul saudit nu mai dorea să sprijine Casa Regală.
În 1959 ziarul egiptean „Al-Musawar” a publicat în detaliu modul în care CIA-ul a colaborat cu Arabia Saudită, ceea ce a avut ca urmare retragerea suportului financiar şi politic acordat de Casa Saudită lui Nasser, preşedintele Egiptului. Totuşi, SUA depindea de resursele petroliere ale Arabiei Saudite, iar accesul la aceste resurse s-ar fi desfăşurat nestingherit doar cu acordul Casei Regale Saudite. Ca urmare, relaţiile dintre cele două state au devenit şi mai strânse, fiecare având nevoie de ajutorul celeilalte părţi, ajungându-se astfel la un control total asupra bursei petroliere. Politica proamericană a ajutat Casa Regală Saudită să-şi păstreze resursele petroliere şi bogăţiile acumulate, regele Faisal afirmând pentru ziarul Time: „Relaţiile cu SUA sunt esenţiale pentru politica saudită”. În acelaşi timp, SUA putea să-şi trimită nestingherite forţele armate în zonă, cu acordul direct al Casei Regale.

Războiul din Afganistan

În aprilie 1978, Partidul Democratic al Poporului din Afganistan (PDPA) a ajuns la putere. Ei au militat pentru reformă şi pentru adoptarea regulilor regimului sovietic comunist. În 1979, revoluţia islamică s-a mutat în Iran şi liderul islamic a fost detronat de către poporul său. Războiul rece a creat alianţe de convenienţă între anumite state, în funcţie de interesele economice, politice şi sociale pe care le aveau. Washington-ul s-a temut de o eventuală răspândire a comunismului în regiune şi astfel CIA s-a oferit să acorde suport militar oricui ar putea să-l ajute să învingă PDPA.
Între 1978 şi 1992, guvernul american a oferit cel puţin 750 milioane de dolari ajungându-se la 1,5 miliarde de dolari grupărilor rebele din Afganistan. Deoarece CIA nu avea cum să pătrundă în Afganistan, aceşti bani au fost distribuiţi de către o agenţie locală a Serviciului Secret pakistanez, ISI, prin intermediul organizaţiei locale MAK a Biroului Afgan de Servicii şi a lui Azzam Abdullah, împreună cu asistentul său Osama bin Laden.
Bin Laden, împreună cu numeroşi comandanţi arabi şi afgani colaboratori ai Angliei, Arabiei Saudite, Pakistanului şi Chinei, s-au unit în cadrul Războiului Rece, sprijinindu-i pe radicalii suniţi islamişti. Frăţia Musulmană devenind prea cunoscută în întreaga lume şi nu în sensul bun al cuvântului, a fost nevoită în 1984 să-şi schimbe numele, devenind MAK, adică Maktab al-Khadamat al-Mujahidin. Azzam a fost ales emir (conducător), iar Osama a fost reprezentantul său. Ei au avut contacte strânse cu guvernul saudit şi cu Frăţia Musulmană, ambele alocând fonduri uriaşe către MAK. De asemenea, se ştie că Departamentul de Servicii Afgane sau „Agenţia”, a avut un rol decisiv în rezistenţa antisovietică. Pentru recrutarea, îndoctrinarea şi antrenarea zecilor de mii de tineri arabi şi musulmani din întreaga lume MAK a fost ajutat cu 200 milioane de dolari din Orientul Mijlociu, SUA şi Marea Britanie.
Bin Laden şi Azzam au întărit relaţiile de colaborare cu Serviciile Secrete Pakistaneze, ISI. Aceasta a fost directiva CIA-ului pentru a suplimenta cu armament, rachete sol-aer şi sisteme de informare prin satelit grupările islamice teroriste. Azzam a călătorit sub auspiciile Frăţiei Musulmane şi a vizitat Germania şi SUA, unde a fost primit cu braţele deschise. La o întâlnire din Fort Worth, Texas, în 1982 el l-a recrutat pe Essam al-Ridi, care a devenit mai târziu pilotul personal al lui Bin Laden. Azzam şi Bin Laden au folosit o mare parte din fondurile primite pentru ridicarea unei tabere de pregătire la graniţa dintre Pakistan şi Afganistan. În acest timp, guvernul pakistanez, pentru a nu pierde controlul asupra celor doi a cerut guvernului Saudit să trimită un leader militar pentru a coordona procesul. Saudiţii l-au trimis pe Prinţul Turki ibn Faisal ibn Abdelaziz, şeful Securităţii. Acesta a lucrat îndeaproape cu două bănci Saudite, Dar al-Mal al-Islami fondată de fratele său şi Dalla al-Baraka fondată de unchiul său, pentru alocarea fondurilor către luptătorii arabi în Afganistan. Osama bin Laden a folosit astfel surse pseudo-caritabile din reţeaua bancară internaţională, alocând fonduri pentru activităţi teroriste. Armata sovietică a fost învinsă şi alungată din ţară.
În 1989 ruşii au lăsat în capitala Kabul un guvern comunist pe care continuau să-l finanţeze şi să-l susţină. Gruparea MAK a început să se scindeze, facţiunile etnice războindu-se între ele pentru preluarea controlului diferitelor regiuni. În acest context războinic a luat naştere Al-Qaeda, o ramură radicală rezultată din fuziunea naziştilor arabi şi a extremiştilor religioşi, a cărui conducător a devenit Osama bin Laden.


În 1996 a apărut gruparea Taliban, susţinută de Pakistan. Talibanii au reuşit să cucerească capitala Kabul, dar fără a reuşi să controleze întreaga ţară. Talibanii sunt cunoscuţi pentru interpretarea extrem de radicală a islamului şi au făcut front comun cu armata lui Bin Laden, ajutându-se reciproc.
Implicarea Statelor Unite în politica iraniană
Seymour Hersh, un reporter de investigaţii de la ziarul New Yorker, a făcut unele dezvăluiri în urma anchetelor întreprinse de el referitoare la relaţia dintre clanul Bin Laden şi Dick Cheney, vicepreşedintele Statelor Unite. El afirmă că Dick Cheney, în colaborare cu Elliot Abrams (adjunctul Consiliului pentru Securitatea Naţională (NSC), care pe vremea lui Reagan s-a ocupat de trafic cu arme în Nicaragua), Zalmay Khalilzad (ambasadorul SUA în Irak) şi Prinţul Bahdar Bin Sultan (consilierul pentru Securitatea Naţională al Arabiei Saudite) au planificat din umbră declanşarea războiului civil din Orientul Mijlociu. Totodată ei au manipulat apariţia reacţiilor violente dintre cele două ramuri islamice, speculând vechea rivalitate dintre suniţi şi şiiţi.


Finanţarea grupărilor extremiste, susţine Hersh în documentarul său, s-a făcut prin intermediul Casei Regale Saudite, la fel ca şi cu Al-Qaeda în timpul războiului din Afganistan împotriva Rusiei Sovietice.
Planul ascuns al lui Cheney, creierul principal al acestei operaţiuni, urmărea redirecţionarea fondurilor monetare din marile bănci americane către grupările militare sunite. Totodată, el a urmărit reconturarea frontierelor naţionale din Irak şi extinderea conflictului interconfesional în întreg Orientul Mijlociu pentru crearea unei coaliţii împotriva Iranului.

Punctele principale ale planului său sunt următoarele:
pentru început se doreşte dezmembrarea Libanului, astfel încât să se creeze noi segregate semi-autonome şi religioase: unul sunit, altul şiit, unul creştin şi altul Alawit;
urmează ca Irakul să fie ţinta dezmembrării statale;
la graniţa dintre noile state arabe sunite şi cele şiite va fi Bagdadul, care va deveni un fel de oraş-stat;
graniţa de sud a noului stat şiit arab va traversa Kuweitul şi va include în partea de jos suprafeţele petroliere ale Iranului de Sud, iar în partea de est va cuprinde teritoriile bogate în petrol ale Arabiei Saudite;
marele Iordan va fi redirecţionat din Arabia Saudită pentru a face mai mult loc procesului de repopulare a palestinienilor;
crearea unor noi state, Kurdistanul Liber şi Baluchistanul Liber;
statul Islamic care include oraşele sfinte ale musulmanilor Mecca şi Medina va fi separat de restul Arabiei Saudite.

Totodată, Hersh a denunţat implicarea prezidenţială americană în masiva operaţiune de declanşare a războiului religios din Orientul Mijlociu folosită ca un preludiu al reconfigurării forţate a regiunilor, cu scopul de a menţine supremaţia Statelor Unite asupra resurselor petroliere din zonă.
Planul a fost continuat de Condoleezza Rice, Secretar de Stat al SUA, care a primit un buget de 75 de milioane de dolari pentru operaţiunile de propagandă anti-iraniană. Alţi 85 de milioane de dolari au fost alocaţi "Grupului de Operaţii Iran-Siria" (ISOG), înfiinţat de Departamentul de Stat în cadrul Biroului pentru Afacerile Orientului Apropiat. Dick Cheney a aranjat ca în fruntea acestui grup să fie numită chiar fiica sa, Elisabeth Cheney. Rolul ei este de a coordona un program al cărui obiectiv declarat este "promovarea democraţiei" în Iran şi conturarea strategiilor americane cu privire la această ţară. În realitate, acest grup a fost autorizat să aloce fonduri grupurilor dizidente din Iran. Din acest grup ISOG fac parte atât reprezentanţi ai Departamentului de Stat cât şi reprezentanţi ai Pentagonului, Trezoreriei SUA, CIA şi Casei Albe. Deşi activitatea acestei grupări este intensă, extrem de puţini oameni din Departamentul de Stat au cunoştinţă de existenţa ei.

LIVE TV

LIVE RADIO