Google

Custom Search

miercuri, 27 octombrie 2010

Mutu a fost sancţionat cu 750.000 de euro

Fiorentina a obţinut ieri acceptul de a-i plăti românului doar jumătate din salariu pentru perioada de nouă luni cât a fost suspendat.
Adrian Mutu se întoarce duminică pe teren, dar va juca mai mult pentru a-şi plăti nenumăratele amenziSursa: AP PHOTO

Nu trece nicio zi fără ca Adrian Mutu să încaseze câte o lovitură, fie în planul imaginii, fie în cel financiar. "Briliantul" plăteşte la propriu pentru greşeala pe care a făcut-o consumând acel medicament de slăbit care conţinea şi sibutramină.

Atacantul echipei italiene Fiorentina a scăpat de perioada de suspendare de nouă luni şi poate reintra pe teren duminică, în meciul pe care formaţia sa îl joacă la Catania. Vestea proastă pentru Mutu este că va pierde 750.000 de euro din salariul pe care trebuia să-l încaseze de la gruparea toscană.


Banii reprezintă jumătate din remuneraţia sa pe perioada în care a fost suspendat. "Suntem mulţumiţi, deoarece Fiorentina ceruse suspendarea întregului salariu pentru această perioadă", a declarat Paolo Rodella, avocatul lui Mutu.

"Este cu nervii la pământ"

Cotidianul italian "Gazzetta dello Sport" a anunţat ieri că Liga Profesionistă din Italia a acceptat, după mai multe amânări, solicitarea clubului Fiorentina de a-i reduce salariul românului. "Vestea oficială vine la trei zile după ce jucătorul român a comis-o din nou. S-a bătut cu un barman pentru că acesta l-a făcut ţigan de rahat! Mutu este cu nervii la pământ după suspendarea din cazul sibutraminei", au scris italienii.

Românul ar mai putea primi încă o amendă din partea clubului pentru bătaia aplicată în urmă cu câteva zile unui ospătar. În plus, Berat Racaj, victima românului, are de gând să-l dea în judecată pe "Briliant" şi să-i ceară despăgubiri materiale.

După scandalul cu ospătarul, Mutu şi-a găsit destui apărători. "Se face prea mare tam-tam. Ce mare brânză că i-a dat o palmă unui ospătar obraznic? Oricum ăştia umflă nota. S-a făcut din ţânţar armăsar", a spus, ieri, Victor Piţurcă, antrenorul Craiovei.

Şi Cristi Chivu a sărit în apărarea prietenului său: "E Adi Mutu. Nu e un exemplu de dat copiilor, dar nu înţeleg de ce se comentează atât".

"Eu cred în Mutu. Mai departe, depinde de selecţioner", a completat Mircea Sandu, preşedintele FRF.

ÎNCOLŢIT

Mizează pe un proces cât mai lung

Marea problemă a lui Mutu o reprezintă însă de suma de 17 milioane de euro pe care Chelsea i-a cerut ca despăgubiri. Deocamdată nu s-a stabilit modalitatea prin care fotbalistul ar putea fi executat silit. "Mutu le dă un ceas, blugi şi nişte tatuaje", a spus Ioan Becali.

Averea jucătorului este estimată la aproximativ 10 milioane de euro. "Briliantul" poate scăpa de datoria colosală pe care o are faţă de clubul patronat de Roman Abramovici, doar dacă renunţă la fotbal.

Teoretic, el se poate adresa Curţii Europene de la Strasbourg, invocând faptul că i-au fost încălcate prevederi ale Convenţiei Europene pentru Drepturile Omului. Mutu câştigă astfel timp, ţinând cont că un asemenea proces durează câţiva ani.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LIVE TV

LIVE RADIO